Binnenrotor-aandrijvingen met ongelooflijk veel kracht

maxon presenteert nieuwe High Torque DC motoren

Voor toepassingen waarbij een zeer hoog koppel is vereist, brengt maxon motor de gelijkstroommotor EC-i 40 als High Torque versie op de markt. De ijzerloze binnenrotor aandrijving is verkrijgbaar met een diameter van 40 mm en levert een maximaal koppel van 234 mNm.

  • Als krachtige bewegingen gevraagd zijn, kan men niet om de EC-i 40 High Torque serie van maxon motor heen

    De EC-i 40 productserie. © maxon motor ag

Als krachtige bewegingen gevraagd zijn, kan men niet om de EC-i 40 High Torque serie van maxon motor heen. De Zwitserse aandrijfspecialist presenteert drie krachtige ijzerloze binnenrotor-aandrijvingen, met een diameter van 40 mm, uitgerust met een nieuw soort rotor. Gekenmerkt door een hoge dynamiek, een zeer hoog koppel en een gering restkoppel. De sterkste bereikt een maximaal nominaal koppel van 234 mNm bij een lengte van 56 mm. Hiermee is hij tot 70 procent sterker dan de voorloper.

Bijzonder geschikt voor robotica

De drie nieuwe borstelloze DC motoren zijn bijzonder aantrekkelijk voor toepassingen in robotica, in protheses en in de industriële-automatisering. Het compacte design maakt ze uitermate geschikt voor gebruik in kleine ruimtes. De EC-i 40 High Torque motoren kunnen indien gewenst met encoders, overbrengingen, servocontrollers of positioneerbesturingen van maxon worden gecombineerd. Ze kunnen eenvoudig online worden geconfigureerd in de online shop: www.maxonmotor.ch

Terug naar het nieuwsoverzicht

Contact

maxon motor benelux bv

Josink Kolkweg 387545 PR EnschedeNederland
+31 53 744 07 44 -
Contact