Een borstelloze DC-motor voor het zware werk in de operatiezaal

Steriliseerbare EC-4pole 30 van maxon

De EC-4pole 30 van maxon motor heeft een hoog koppel (86,8 mNm) en is steriliseerbaar. Een perfecte aandrijving voor medische handapparatuur.

  • De Zwitserse specialist voor aandrijvingen maxon motor heeft een sterke borstelloze DC-motor voor medische handapparuur ontwikkeld: de EC-4pole 30

    De nieuwe EC-4pole 30 van maxon motor heeft een hoog koppel en is steriliseerbaar

De Zwitserse specialist voor aandrijvingen maxon motor heeft een sterke borstelloze DC-motor voor medische handapparuur ontwikkeld: de EC-4pole 30. Deze gelijkstroommotor met twee poolparen levert een nominaal koppel van 86,8 mNm bij een vermogen van 150 W. Hij heeft een hermetisch afgesloten rotor en doorstaat daarom meer dan 1000 sterilisatiecycli in een autoclaaf.

Overbelasting? Geen probleem!
De EC-4pole 30 is met de speciale ijzerloze maxon wikkeling uitgerust. Daardoor behaalt hij onder meer een hoog rendement. Koppel en stroomsterkte hebben bovendien een lineair karakter. De aandrijving kan worden overbelast. Hij is met en zonder Hall-sensor verkrijgbaar – optioneel ook met een holle as met een diameter van maximaal 4,1 millimeter. Slijpen, boren, zagen. Ook in combinatie met fysiologische zoutoplossingen. Ingenieurs hebben met de EC-4pole 30 een eersteklas aandrijving voor chirurgische handapparatuur, die perfect functioneert onder zware omstandigheden in operatiezalen.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Contact

maxon motor benelux bv

Josink Kolkweg 387545 PR EnschedeNederland
+31 53 744 07 44 -
Contact