EC 40: Hoog vermogen in de kleinste ruimte

Ø40 x 80 mm = 170 W. Een formule voor hoge vermogensdichtheid.

Hoe hoog vermogen in een kleine ruimte kan worden ondergebracht, zonder dat de efficiëntie en betrouwbaarheid daarbij worden achtergelaten, laat elke maxon-motor op praktische wijze zien; sinds jaren, elke dag, miljoenen keren. Dat 170 W vermogen in een behuizing van Ø40 x 80 mm, de grootte van een hand, zitten, demonstreert de nieuwe borstelloze gelijkstroommotor EC 40 op zeer indrukwekkende wijze.

  • De nieuwe EC 40 wordt door twee dingen gekarakteriseerd: kwalitatief hoogwaardige materialen en optimale technische gegevens

De nieuwe EC 40 wordt door twee dingen gekarakteriseerd: kwalitatief hoogwaardige materialen en optimale technische gegevens. Wat betreft de gebruikte materialen is de motor met een permanente neodymium-magneet, roestvrije behuizing en gelaste flenzen uitgerust. De technische gegevens laten met slechts weinig waarden veel zien: zeer vlakke karakteristieke krommestijging (rond 3,7 min-1 mNm-1), mechanische aanlooptijdsconstante 2,1 ms, grenstoerental 18.000 min-1, rendement 89%. De ijzerloze wikkeling resulteert in een zeer rustige, restkoppelvrije loop en hoog maximum koppel.

Zoals alle motoren van maxon is de EC 40 met een veelvoud van aanbouwcomponenten, zoals encoders of overbrengingen, combineerbaar. Nieuw toegevoegd aan het modulaire systeem van maxon is de perfect op de EC 40 afgestemde permanente magneetrem AB 32 voor bedrijfstemperaturen van -40 tot +100 °C. Een veelvoud van compatibele controllers, van 1-kwadrant- tot 4-kwadrant-servoversterkers tot programmeerbare positioneerbesturingen, maken de EC 40 tot een multi-getalenteerd krachtpakket.
Zijn buitengewone basisgegevens maken de EC 40 tot een uitstekende keuze als het om de toepassing in industrie- en logistiekinstallaties, in de mobiele robotica, in verpakkingsmachines en in elektronisch gereedschap of in de lucht- en ruimtevaart gaat.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Contact

maxon motor benelux bv

Josink Kolkweg 387545 PR EnschedeNederland
+31 53 744 07 44 -
Contact