ESCON Module 24/2 servocontroller

Klein maar krachtig.

Als uitbreiding op de succesvolle servocontrollerfamilie ESCON introduceert maxon motor een geminiaturiseerde OEM plug-in module ter grootte van een postzegel. De vermogenssterke 4-kwadrant PWM-servocontroller is gebouwd voor een efficiënte aansturing van DC motoren met borstels en permanente magneten en BLDC-motoren (borstelloze DC motoren, zogenoemde EC-motoren) met Hall-sensoren, met een continuvermogen tot 48 W en een piekvermogen van 144 W. Net als de andere producten van de ESCON-familie blinkt de servocontroller uit door een combinatie van ongekende gebruikscomfort, functionaliteit, beveiliging en vermogen.

  • Aanvullende nieuwe functies: de evaluatie van RC Servo signalen voor toerentali- of stroominstelwaarden, offset en stroombegrenzing, alsmede de instelmogelijkheid van analoge toerentalverhogingen

Aanvullende nieuwe functies: de evaluatie van RC Servo signalen voor toerentali- of stroominstelwaarden, offset en stroombegrenzing, alsmede de instelmogelijkheid van analoge toerentalverhogingen.

De innovatieve OEM plug-in module bezit uitstekende regelaareigenschappen. Het driftvrije en tegelijk extreem dynamische toerentalgedrag maakt een groot toerentalbereik tot 150.000 rpm mogelijk.
De servocontroller bezit een volledig functiescala met vrij configureerbare digitale en analoge in- en uitgangen en is in diverse bedrijfsmodi (toerentalregelaar, toerentalinsteller, stroomregelaar) inzetbaar. Door de perfecte afstemming op maxon motoren maakt de ESCON Module 24/2 dynamische miniatuur-aandrijfoplossingen mogelijk die voldoen aan de hoogste eisen.
Bovendien kan de module eenvoudig naadloos in complexe toepassingen worden geïntegreerd. Onmiskenbaar voordeel: de klant kan zich helemaal op de ontwikkeling van zijn eigen systeem concentreren. Voor de besturing van de motoren kan hij vertrouwen op de in de ESCON Module geïntegreerde maxon motor know how. Voor de integratie op OEM-printplaten staan een uitgebreide Motherboard Design Guide en voor de eerste inbedrijfstelling een moederbord ter beschikking.

De compacte servocontroller wordt geregeld via een analoge instelwaarde. Deze waarde kan worden gespecificeerd door middel van een analoge spanning, een externe potentiometer, een gedefinieerde waarde of door middel van een PWM-signaal of RC Servo signaal met variabele bedrijfscyclus.
Overige interessante functies zijn bijvoorbeeld de draairichtingsafhankelijke vrijgave (Enable) of vergrendeling (Disable) van de vermogenstrap of het versnellen en afremmen door middel van een gedefinieerd toerentalverloop. Het toerental kan door middel van een digitale incrementele encoder
(2-kanaals met/zonder Line Driver), DC-tachometer of Hall-sensoren worden geregeld.

Startup in een handomdraai
Optimaal vermogen moet direct beschikbaar zijn. Daarom is de servocontroller bij uitstek ontworpen voor eenvoudige inbedrijfstelling en comfortabele bediening, zonder dat daar veel kennis over aandrijftechniek voor nodig is.

De servocontroller is via de USB-interface op de pc aangesloten, waardoor de parametrering eenvoudig en efficiënt kan plaatsvinden met behulp van de grafische gebruikersinterface “ESCON Studio”.
Een veelvoud aan functies en gebruikersvriendelijke assistenten, alsook een automatisch proces voor de regelaarinstelling helpen tijdens de inbedrijfstelling en bij de configuratie van in- en uitgangen, bewaking, dataregistratie en diagnose.

Uitstekende beveiliging

De ESCON Module 24/2 EC-S is beveiligd tegen overstroom, overtemperatuur, onder- en overspanning, tegen spanningstransiënten en kortsluiting van de motorleiding. Bovendien beschikt hij over beveiligde digitale in- en uitgangen en een instelbare stroombegrenzing voor de beveiliging van motor en vermogen. Motorstroom en werkelijk toerental van de motoras kunnen door middel van analoge uitgangsspanning worden bewaakt.

Pure flexibiliteit en efficiëntie
Het royale bereik van ingangsspanning en gebruikstemperatuur tot +60 °C bij nominaal vermogen en daarboven door middel van derating maakt een flexibel gebruik mogelijk in vele aandrijftoepassingen, bijvoorbeeld bij de bouw van (kleine) apparaten en in de robotica. Voor mobiele, hoogefficiënte toepassingen met geoptimaliseerd verbruik is de ESCON Module 24/2 met zijn hoge efficiëntie van 92% en de uiterst kleine afmetingen een topkeuze.

Meer informatie over de servocontroller-serie ESCON van maxon motor vindt u op het internet op http://escon.maxonmotor.com.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Contact

maxon motor benelux bv

Josink Kolkweg 387545 PR EnschedeNederland
+31 53 744 07 44 -
Contact