ESCON 36/2 DC: sterke servocontroller

Eén twee loopt! Inbedrijfstelling eenvoudig gemaakt.

maxon motor ag

Als eerste product van de nieuwe servocontroller-familie van maxon motor toont de ESCON 36/2 DC wat gebruiksvriendelijkheid in de aandrijftechniek betekent. Als uiterst compacte, sterke 4-kwadrant PWM-servocontroller voor de efficiënte besturing van met permanente magneten aangedreven gelijkstroommotoren met borstels tot ca. 72 W bezit deze een ongeëvenaard hoge vermogensdichtheid en is synoniem voor de huidig mogelijke miniaturisatiegraad in de servocontrollertechnologie. Meer vermogen, meer functies, meer comfort en meer beveiliging zijn in dergelijk formaat op het moment nauwelijks mogelijk.

  • De ESCON 36/2 DC bezit uitstekende regelaareigenschappen, bezet een zeer snelle digitale stroomregelaar met enorme bandbreedte voor de optimale motorstroom-/koppelcontrole


De ESCON 36/2 DC bezit uitstekende regelaareigenschappen, bezet een zeer snelle digitale stroomregelaar met enorme bandbreedte voor de optimale motorstroom-/koppelcontrole. Met het driftvrije, gelijktijdig extreem dynamische koppelgedrag is een toerentalbereik tussen 1 en 150.000 min-1 mogelijk. Het kleine wonderding bezit vele functies met vrij configureerbare digitale en analoge in- en uitgangen, is voor dynamische aandrijfoplossingen met de hoogste eisen perfect op maxon-motoren afgestemd en kan in diverse bedrijfsmodi (toerentalregelaar (open kring), toerentalregelaar (gesloten kring), stroomregelaar) worden gebruikt.

De servocontroller wordt via een analoge ingestelde waarde geregeld. Deze waarde kan worden gespecifieerd door middel van een analoge spanning, een externe of interne potentiometer, een gedefinieerde waarde of door middel van een PWM-signaal met variabele bedrijfscyclus. Overige interessante functies zijn bijvoorbeeld de draairichtingsafhankelijke vrijgave (Enable) of vergrendeling (Disable) van de vermogenstrap of het versnellen en afremmen door middel van een gedefinieerd toerentalverloop. Het toerental kan door middel van een digitale incrementele encoder (2 kanaals met/zonder Line Driver), DC-tachometer of zonder zender (IxR compensatie) worden geregeld.
 

Inbedrijfstelling makkelijk gemaakt
Topprestatie zou niet het resultaat moeten zijn van hard oefenen. Daarom is de servocontroller helemaal ontworpen voor een eenvoudige inbedrijfstelling en comfortabele bedienbaarheid, zonder dat daar veel kennis over aandrijftechniek voor nodig is. Via een USB-interface met de pc verbonden wordt de servocontroller door middel van de grafische gebruikersinterface «ESCON Studio» eenvoudig en zeer efficiënt geparametreerd. Een veelvoud aan functies en gebruikersvriendelijke assistenten, alsook een geniaal automatisch proces voor de regelaarinstelling helpen tijdens de inbedrijfstelling en bij de configuratie van de in- en uitgangen, bewaking, dataregistratie en diagnose. Wat betreft de hardware komt de ESCON 36/2 als „Alles-wat-het-nodig-heeft-pakket“. Zo zijn bijvoorbeeld voor het bedrijf geen extra externe filters of motorsmoorkleppen nodig en voor de inbedrijfstelling staan voor voorgeconfectioneerde kabels als toebehoren ter beschikking.
 

De beste beveiligingsinrichtingen
De ESCON 36/2 DC bezit beveiligingsschakelingen tegen overstroom, overtemperatuur, onder- en overspanning, tegen spanningstransiënten en kortsluiting van de motorleiding. Bovendien beschikt hij over beveiligde digitale in- en uitgangen en een instelbare stroombegrenzing voor de beveiliging van motor en vermogen. Motorstroom en werkelijk toerental van de motoras kunnen door middel van analoge uitgangsspanning worden bewaakt.
 

Pure flexibiliteit en efficiëntie
Door het grote bereik van ingangsspanning en gebruikstemperatuur is een flexibel bedrijf voor bijna alle aandrijfapplicaties mogelijk; in de automatiseringstechniek, in de bouw van apparaten en microapparaten of in de mechatronica. Voor mobiele, hoogefficiënte toepassingen met geoptimaliseerd verbruik is de voordelige ESCON 36/2 DC met zijn extreem hoge rendement van 95 % een topkeuze. Meer informatie over ESCON, de nieuwe servocontroller-serie van maxon motor, vindt u in het internet onder http://escon.maxonmotor.com.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Contact

maxon motor benelux bv

Josink Kolkweg 387545 PR EnschedeNederland
+31 53 744 07 44 -
Contact