Vijf nieuwe producten van maxon voor SPS 2023

HQ - Sachseln, Zwitserland

De aandrijfspecialist maxon lanceert op de beurs in Neurenberg vijf boeiende nieuwe producten. Het eerste hoogtepunt zijn de industriële motoren IDX 56 in combinatie met hoekoverbrengingen en absolute encoders. Daarnaast presenteert maxon met de ESCON2 Module 60/30 een servocontroller van de volgende generatie, die opvalt door zijn moderne technologie en gebruiksvriendelijkheid. Een ander opvallend nieuw product is een variant van de configureerbare overbrenging GPX HP, die steriliseerbaar is en een sterk koppel heeft. Het palet nieuwe producten wordt afgerond door de uitbreiding van de EC frameless DT-motoren en de optische encoder TSX RIO, die nu ook verkrijgbaar is voor de maxon motoren EC-i 40 en EC-i 52.

IDX 56-aandrijving met GB12-overbrenging en ENX 22 EMT-encoder
De geïntegreerde absolute multiturn-encoder ENX 22 EMT geeft de industriële motoren IDX in zekere zin een geheugen. Zelfs bij uitgeschakelde stroomvoorziening onthoudt de batterijloze encoder de positie. Als de stroomvoorziening hersteld is, vindt hij deze positie weer zonder nieuwe referentiecyclus. De encoder biedt een resolutie van 16 bit over meerdere omwentelingen of 17 bit over één omwenteling. In combinatie met de hoekoverbrenging GB12 van Parvalux ontstaat bovendien een krachtpatser met een continu koppel tot 30 Nm of een maximaal koppel van 48 Nm.

Servocontroller ESCON2 Module 60/30
De ESCON2 Module 60/30 vormt de eerste variant van de gloednieuwe maxon ESCON2-familie van servocontrollers. Het is een product van de volgende generatie met een constant uitgangsvermogen tot 1.800 watt, een CAN-Bus-interface, I/O-besturing en veldgeoriënteerde regeling (FOC). Dankzij hoge vermogensdichtheid, verschillende feedbackopties en besturingsinterfaces maakt het een verfijnde en gebruiksvriendelijke bewegingsbesturing mogelijk.

De module is ook verkrijgbaar als ESCON2 Compact 60/30, een eenheid met standaard industriële connectors die direct klaar is voor gebruik. Bovendien ondersteunt het nieuw ontwikkelde “Motion Studio” de klant bij een nog eenvoudigere configuratie en automatische tuning van alle maxon besturingen.

Steriliseerbare GPX HP-overbrengingen
De overbrengingen GPX HP STES zijn de nieuwste aanvulling van het portfolio van steriliseerbare maxon producten. Deze overbrengingen zijn verkrijgbaar in de maten 16 en 22 mm en zijn uitgerust met een afdichtingssysteem. Ze kunnen hogere koppels overbrengen dan de tot nu toe beschikbare steriliseerbare overbrengingen. Hierdoor zijn ze de perfecte uitbreiding voor alle eveneens steriliseerbare ECX-motoren met hoge koppels. Deze combinaties ontvouwen nieuwe mogelijkheden, in het bijzonder op het gebied van medisch handgereedschap en chirurgie.

Optische encoder TSX RIO
Voor uiterst nauwkeurige positionering lanceert maxon de nieuwe optische encoder TSX RIO, die kan worden gecombineerd met de motoren EC-i 40 en EC-i 52 van maxon. De encoder ligt beschermd in een behuizing met een diameter van 40 mm en is verkrijgbaar in 2 versies: incrementeel met een resolutie van 524.288 pulsen per omwenteling en absoluut met een resolutie van 21 bit.

Uitbreiding van het frameless-portfolio “Dynamic Torque”
Na de succesvolle start van de motoren EC frameless DT met diameters van 50 mm en 85 mm breidt maxon het portfolio uit met de diameters 38 mm en 65 mm. De dynamische aandrijvingen worden zonder lagering geleverd en zijn daardoor ideaal voor een compacte integratie in de toepassing. Met continue koppels tot 200 mNm resp. 1,2 Nm kunnen hiermee krachtige systemen worden gerealiseerd, die bijvoorbeeld gevraagd zijn in de robotica. Desgewenst kunnen de aandrijvingen worden uitgerust met een TSX MAG-encoder, die een resolutie tot 2.560 pulsen per omwenteling biedt.

maxon presenteert deze nieuwe producten op SPS in Neurenberg van 23 tot en met 25 november 2023.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de pr-afdeling van maxon:
Urs-Ueli Schorno, media@maxongroup.com / +41 41 662 43 81

Terug naar het nieuwsoverzicht

Contact

maxon motor benelux bv

Josink Kolkweg 387545 PR EnschedeNederland
+31 53 744 07 44 -
Contact