Integratie wordt kinderspel.

EPOS2 positioneerbesturingen ondersteunen nieuwe platforms.

De succesvolle EPOS2 aandrijfbesturingen voor DC- en BLDC-motoren van maxon motor worden uitgebreid met nieuwe toepassingsmogelijkheden. Gebruik van computergebaseerde regeling in plaats van de klassieke PLC-systemen wordt steeds gangbaarder. Bij de CANopen-interfaces worden daarom naast de bestaande oplossingen (NI, IXXAT, Vector) nu ook Kvaser- en NI XNET apparaten ondersteund. Voor computerplatforms met seriële communicatie via USB of RS232 onder Windows of Linux zijn er nu nog meer mogelijkheden. De bestaande bibliotheken voor Intel/AMD (Windows 32/64-bit, Linux 32-bit) worden uitgebreid met een Linux 64-bit-versie. De aanvullende ondersteuning van 32-bit ARMv6/v7-oplossingen maakt bovendien een brede toepassing mogelijk, ook van trendy platforms als Raspberry Pi of BeagleBone. Volgens het motto “Easy-to-use POsitioning System” wordt zo een eenvoudige en snelle integratie voor de meest uiteenlopende oplossingen met vrij beschikbare bibliotheken ondersteund.

  • In moderne besturingsomgevingen worden vaak Motion Control componenten van verschillende fabri-kanten toegepast

    EPOS2 positioneerbesturingsfamilie met computergebaseerde aansluitmogelijkheden

In moderne besturingsomgevingen worden vaak Motion Control componenten van verschillende fabri-kanten toegepast. Een sleutel tot succes is hierbij de eenvoudige integratie in het bijbehorende master-systeem. Door de vrij verkrijgbare en uitvoerig gedocumenteerde maxon bibliotheken kan de integratie van EPOS2 slave-besturingen uiterst snel gerealiseerd worden. Tijdsintensieve programmering van de interface behoort tot het verleden. De klant kan zich zo volledig concentreren op zijn kernactivititeit de toepassingstechniek. Het grote scala aan ondersteunde systemen maakt een vrije keuze van de ideale master mogelijk.

Meer informatie over EPOS, de modulaire positioneerbesturingsserie van maxon motor, vindt u op het in-ternet op http://epos.maxonmotor.com.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Contact

maxon motor benelux bv

Josink Kolkweg 387545 PR EnschedeNederland
+31 53 744 07 44 -
Contact