Meer varianten, meer power – de nieuwe DCX motoren en GPX-overbrengingen

De maxon X drives familie groeit.

Nog sterker, nog efficiënter en nog beter te combineren: de configureerbare maxon X drives productfamilie is uitgebreid met diverse lange DC borstelmotoren , met grotere koppels en vermogensNatuurlijk vergezeld van de passende planetaire overbrengingen, die nu in de 3-traps uitvoering met een motor in een maat kleiner kunnen worden gecombineerd. Hiermee bespaart u ruimte, gewicht en kosten.

  • Twee jaar geleden presenteerde maxon motor een nieuwe generatie DC borstelmotoren– de maxon X drives

Twee jaar geleden presenteerde maxon motor een nieuwe generatie DC borstelmotoren– de maxon X drives. Deze zijn bijzonder krachtig, kunnen online geconfigureerd worden en zijn binnen 11 werkdagen verzendklaar.  Het bestaande assortiment is uitgebreid met vier nieuwe motoren met diameters 14, 16, 22 en 26 mm in de lange versie (L), wat onder andere zorgt voor een hoger nominaal koppel en een groter nominaal uitgaand vermogen.

Tegelijk presenteert maxon motor vier nieuwe planetaire overbrengingen GPX in de formaten 14, 19, 26 en 37 mm, die perfect te combineren zijn en allemaal opgebouwd zijn met geschaalde overbrengingstrappen. Bijzonder is de mogelijkheid de nieuwe 3-traps overbrengingen door een motor in een maat kleiner aan te laten drijven. Hierdoor ontstaan de voordelen van een kleinere, lichtere en voordeligere aandrijvingscombinatie.

En dat is nog niet alles: de bestaande GPX 16 en GPX 32 zijn vanaf nu verkrijgbaar in verschillende varianten en kunnen worden voorzien van keramische assen om de slijtage tot een minimum te beperken. Met de optie voor kunststof planeetwielen voor een geruisloze overbrenging.

maxon breidt ook zijn encoderportfolio uit. Nieuw is de absolute encoder ENX 16 Easy, die naar wens verkrijgbaar is als SSI- of BiSS-C-variant.

Alle nieuwe producten zijn per direct verkrijgbaar in de online shop. Ze kunnen worden geconfigureerd met de rest van het maxon X drives assortiment: u selecteert de gewenste motor, de passende wikkeling, borstels en aslengte, alsmede overbrenging en encoder. Na uiterlijk 11 werkdagen is de levering klaar voor verzending. Meer informatie vindt u op dcx.maxonmotor.com.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Contact

maxon motor benelux bv

Josink Kolkweg 387545 PR EnschedeNederland
+31 53 744 07 44 -
Contact