Green Team Twente Young van start!

Technasium leerlingen gaan strijd aan met internationale universiteiten.

Technasium leerlingen van Bonhoeffer College Bruggertstraat in Enschede gaan onder de naam Green Team Twente Young de strijd aan met een internationaal wedstrijdveld tijdens de Shell Eco-marathon Europe die van 21 tot 24 mei 2015 in Rotterdam wordt gehouden.

De Shell Eco-marathon bestaat uit tien rondes van 1,6 kilometer. Het doel van de wedstrijd is om niet zo snel mogelijk, maar zo zuinig mogelijk te rijden. Green Team Twente Young strijdt mee in het UrbanConcept klassement, waarbij de auto’s - tot op bepaalde hoogte - op een doorsnee personenwagen moeten lijken.

Om aan de competitie deel te nemen zullen de Technasium leerlingen een eigen auto ontwikkelen. Dit doen zij op basis van de auto waarmee Green Team Twente van Universiteit Twente (UT) in 2012 de Shell Eco-marathon Europe won. Om in korte tijd de nodige kennis op te doen, wordt nauw samengewerkt met studententeams van de UT. Green Team Twente zal naast de body van de auto, ook haar kennis over en ervaring met het bouwen van een zuinige auto delen met Green Team Twente Young. Solar Team Twente, deelnemer aan de World Solar Challenge in Australië, ondersteunt het team op het gebied van communicatie en sponsoring.

Samenwerking
“Het idee om de oude auto van Green Team Twente als basis te gebruiken en zo leerlingen in het voortgezet onderwijs deze kans te bieden ontstond eigenlijk spontaan”, aldus Steven van Roon van maxon motor. “We waren in gesprek met het Bonhoeffer College over de mogelijkheden van samenwerking toen dit idee opkwam. Zowel Green Team Twente als het Bonhoeffer College waren direct enthousiast, dus was het vooral een kwestie van doen!” "We hoopten initieel op een tiental leerlingen om het team mee op te zetten. Het werden er al snel 30! Dat laat wel zien hoe de leerlingen omgaan met een mooie uitdaging", aldus docent Benno Berendsen van het Bonhoeffer College. "De hulp vanuit studenten en het bedrijfsleven is fantastisch. Een echte auto bouwen voor een echte race, is zonder deze samenwerking niet mogelijk." De eerste uitdagingen staan al voor de deur: over krap twee weken zullen de eerste technische tekeningen moeten worden aangeleverd bij Shell.

maxon motor
maxon motor is al jaren sponsor van een groot aantal – winnende – teams. De passie en het plezier wat bij de deelnemers te zien is, werkt ook aanstekelijk voor jongere deelnemers. Dat blijkt wel uit het grote aantal aanmeldingen voor Green Team Twente Young. Een echt team met een echte auto die gaat deelnemen aan een echte race is een unieke ervaring. Die mogelijkheid bieden aan enthousiaste scholieren om ze kennis te laten maken met alle bijbehorende aspecten als ontwerpen, bouwen, plannen, communicatie, sponsoring en teamwork, doen we graag.

Als initiator van Green Team Twente Young fungeert maxon motor tevens als hoofdsponsor. Enthousiasme voor techniek is alleen maar over te dragen door middel van ook daadwerkelijk iets doen, ermee bezig te zijn op een serieuze, maar ook ontspannen manier. De Shell Eco-marathon biedt daarvoor een prachtige gelegenheid. Naast de race is er ook het Energy Lab waar op een interactieve manier met verschillende technologieën kennis gemaakt kan worden.

Technasium
Locatie Bruggertstraat van het Bonhoeffer College is één van de vier scholen in Overijssel die een Technasium-afdeling heeft. Binnen deze leerstroom leren havo- en vwo-leerlingen samen met het bedrijfsleven hoe je bètavakken in de praktijk kunt toepassen. Ook kijken de leerlingen veel achter de schermen van verschillende bèta- of technische beroepen. Technasium Bruggertstraat is onderdeel van het Bonhoeffer College, een interconfessionele scholengemeenschap in Enschede waar leerlingen terecht kunnen voor alle vormen van voortgezet onderwijs. _____________________________________________________________________________

Een groepsfoto van Green Team Twente Young is te downloaden via http://we.tl/oyi2e7wIFA
Contactpersonen Steven van Roon, maxon motor benelux, 053-7440724, steven.van.roon@maxonmotor.com
Sabine Melenhorst, Bonhoeffer College, 06-48203477, melenhorst@bc-enschede.nl

Terug naar het nieuwsoverzicht

Contact

maxon motor benelux bv

Josink Kolkweg 387545 PR EnschedeNederland
+31 53 744 07 44 -
Contact